Tips & Triks - Til Boogie Woogie – dansere: Herräng-guiden

Uke 1 av den verdenskjente Herräng Dance Camp er himmel på jord for sosiale Boogie Woogie-dansere. En hel uke med dansing, instruksjon og masse moro.

Ting å huske på!

 • Sengetøy (dyne, laken, putevar). Pakkes på toppen av kofferten i en lett-å-få-med-seg pose. Du må løpe rundt og vise dem frem for å få sengeplass i "general accommodation". Skal du bo på camping eller "private accommodation" er det sikkert litt annerledes rundt dette.
 • Dansesko. Gjerne flere par til forskjellige typer gulv. Sørg for å ha gått dem inn på forhånd.
 • Cash. Ikke regn med å få tatt ut penger i Herräng med mindre du har bil og kan kjøre til nabobygda.
 • Myggspray/myggstift! Du trenger dette. Det er ikke en anbefaling, det er et livreddende råd.
 • Solkrem, solbriller og en liten paraply.
 • Badetøy! Enkelte somre er det varmt nok i vannet til at man vil bade masse!
 • Lommelykt. Det kan være skikkelig mørkt på "general accommodation" av og til. En god lommelykt er gull verdt. IKKE sats på at du alltid har strøm på mobilen.
 • Vekkerklokke. IKKE sats på at du alltid har strøm på mobilen!
 • Ankelveske, belteveske eller lignende. Det er skit å løpe rundt med en stor veske eller lignende med verdisaker du må holde øye med. Skaff deg en ankelveske eller lignende lommebok-holder som kan sitte tett til kroppen.
 • Plastposer. Jeg klarer aldri ta med meg nok bæreposer. Litt usikker på hva jeg bruker dem til, men jeg går alltid tom.
 • Lommetørkler. Det er lett å bli småforkjølet på Herräng. Greit å ha noe å snyte seg i.
 • Plaster og pyrisept. Sånn i fall du får gnagsår, river opp fingrene på noens klokke eller lignende. Ved kriser er det mulig å få dette av arrangørene, men det er definitivt best å kunne ordne det selv.
 • Øreplugger og sovemaske. Om du ikke trives med å sove med folk som skrur lyset av og på, romsterer og bråker rundt deg, samt lyden av musikk og støy utenfra, så anbefales i det minste øreplugger. Personlig tar jeg også alltid noe å binde foran øynene.
 • …masse klær og sånn… ;)

Obs! Det er ikke lenger lov å henge opp laken etc for å lage “huler” i "general accommodation".

Obs! Det kan være vanskelig å få ladet mobilen – ikke regn med at det er spesielt mange strømuttak i "general accommodation". Dette er dog ikke krise. Du har ikke egentlig bruk for mobil i Herräng.

Ankomst og første dag

Om du kommer med fly har du helt sikkert bestilt reise med HDC’s airport pickup service (av og til kjent som limo-service). Det enkleste for å treffe dem på Arlanda er å dra seg ned til kafeene ved terminal 5. Se litt dansete ut (sixpence, prikkekjole) og se etter likesinnede, så havner du fort i en gjeng som skal til Herräng. Noe etter dette treffer du sikkert en av de som er ansvarlige for å få deg på bussen. Regn med at den faktiske organiseringen tar litt tid – arrangørene er ofte frivillige som aldri har gjort dette før (så pass litt på at du ikke blir glemt). Om de er TOTALT forvirra, så står bussen som regel på parkeringsplassene utenfor, selv om organisator løper i sirkler inne… men det ordner seg alltid til slutt.

Denne forvirringen er ditt første møte med HDC’s totale kaos. Du må regne med at ting tas litt på sparket av og til. Alt i alt er campen likevel overraskende godt organisert.

Noen timer i buss senere kommer du frem til stedet gud bare husker på i fem uker om sommeren: Herräng. Du vil få beskjed om å sette fra deg bagasjen i et telt (det går greit, men ikke legg igjen verdisaker). Om du ikke får noen beskjed, bare gjør det samme som alle andre. Etterpå skal du ned til omtrent der bussen sto og stille deg i en lang kø. Nå har du lyst på enten solkrem eller paraply. Etter en stund får du endelig registrert deg.

Om du skal bo i "general accommodation" skal du nå til “ICP”, eller the "ice cream parlor"… Det er antagelig omtrent der du satte bagasjen. Finn sengetøyet ditt og still deg i en ny kø. Når du har kommet igjennom den må du følge "show me your sheets"-reglen (vise frem sengetøyet til den ansvarlige), og så får du en bed-tag. Du finner deg så en seng i et av en haug med forskjellige steder å sove, klistrer på bed-tag’en, skriver navnet ditt på den og går tilbake til køen du nettopp var i for å få endelig registrert deg som eier av senga.

Alt dette gjelder bare om de ikke har endra noe. Igjen. Det er sjelden helt likt to år på rad.

Herränguka

Kos deg. Husk å prate med folk! Alle på HDC er kjempehyggelige. Bli gjerne med på kveldsarrangementene, spesielt om det er første året du er med. "Evening meetings" er for eksempel ikke så kjedelige som de høres ut (men vær gjerne tidlig ute om du vil ha en halv kjangs på en sitteplass).

Hjemreise

Buss tilbake til Arlanda får i 2015 for første gang booka på forhånd, så gjør det!


Levert av IdrettenOnline