Dansekurs - Brasiliansk Zouk

Zouk, som betyr fest, er en musikk- og dansestil som kommer fra de Karibiske øyene. Brasilianerne brukte zoukrytmen til å utvikle sin egen dans, brasiliansk Zouk, som har sine røtter i Lambada, men med bevegelser tilpasset Zouk musikkens rytme og tempo. Mange av de eksisterende bevegelsene ville vært praktisk talt umulige å utføre til den mye raskere Lambada musikken.

Brasiliansk Zouk er en vakker pardans med sensualitet, rytme og lidenskap. Den er flott å se på og det er en fantastisk følelse å danse den. Zouk danses til mange ulike typer musikk, som zouk/kizomba, R&B, dubstep og pop. Zouk har etter hvert blitt svært populær internasjonalt og er i vekst også i Oslo.

Kursopplegg

Nivå 1: Nybegynner

På kurset lærer du grunnleggende teknikk, rytmeforståelse, grunnsteg og grunnelementer i dansen. Kurset går over ett semester og det anbefales å repetere kurset minst en gang før man går over til Zouk 2, eventuelt repetere kurset parallelt med Zouk 2.

Nivå 2: Videregående

Zouk 2 er delt opp i 2A og 2B, som enten kan tas i sammenheng etter hverandre eller uavhengig av hverandre. For å delta på Zouk 2, må man allerede beherske godt de grunnleggende elementene: Basic, lateral, turns, lunge, elastic, bonus/boomerang og prison. Det anbefales å gå Zouk 1 i ett år før man går over til Zouk 2. På dette nivået vil man finpusse basics og grunnteknikk og samtidig lære mer avanserte teknikker i brasiliansk Zouk.

Nivå 3: Avansert

Dette kurset er for de aller mest erfarne Zouk danserne i Oslo. På dette kurset lærer du mer avanserte teknikker innenfor Zouk. Teknikker finpusses både for førere og følgere. Du bør ha minst to års erfaring med Zouk for å følge dette nivået. Dette er fordi vi jobber med såpass avanserte elementer, blant annet mer avanserte kombinasjoner med hodebevegelser, som krever at både fører og følger har tilstrekkelig teknikk og erfaring til å utføre kombinasjonene trygt. Ta kontakt med en av instruktørene om du er i tvil om du har nok erfaring til å følge kurset.

 For informasjon om tid og sted for kursene, se kursplanen.


Instruktører

Nivå 1: Petter Nøding (TODO) og Julia Bochegova (TODO).
Nivå 2: Ingvild Gran Tørring (TODO) og Omar Eikrem (TODO).

Bli løpende oppdatert

Vi anbefaler alle interesserte å bli med i Facebook-gruppen OSI Dans Zouk for å få informasjon om sosiale arrangementer, turer, workshops og lignende!


Levert av IdrettenOnline