Dansekurs - Ballett

Ballett er en gammel dansestil som bygger på teknikk og bestemte bevegelsesmønster og posisjoner, fastsatt helt tilbake til barokken og romantikkens Italia og Frankrike. Den klassiske teknikken ligger blant annet til grunn for mye av både jazz og moderne dans. Som ballettdanser opparbeider du deg en god teknikk, samt en generell god styrke, balanse, smidighet og utholdenhet (for å nevne noe). I OSI Dans vil vi følge oppbyggingen til en vanlig klassisk ballettklasse, der øvelser ved barre blir en sentral del av oppvarmingen. Videre skal vi utfordre oss selv ved å utføre øvelser i senter av salen, samt ”over gulvet”, før timens siste del vil bli brukt på innstudering og øving på koreografi som fremføres i OSI-danseshowet i slutten av semesteret.

Kursopplegg

Ballettkurset har fra høsten 2018 to nivåer: ballett 1 og ballett 2. Her er henholdsvis nybegynnere og erfarne dansere velkomne, men våre elever er mer enn velkomne til å prøve begge. Nybegynner-klassene er for dere som er helt ferske dansere og dere som har danset noe tidligere, mens øvet-klassene er for dere som har danset nokså mye og kan grunnleggende teknikk. Dersom du er usikker på hvilket nivå som passer for deg, snakk med instruktørene eller møt opp på prøvetreningene i starten av semesteret. 

Dette sier våre medlemmer:


  • Veldig fornøyd med læreren :)


Instruktører


Ballett 1 undervises av Linnea Melby.

Ballett 2 undervises av Oda Heier.


Bli løpende oppdatert


Vi anbefaler alle våre dansere å bli med i partiets facebookgruppe for å kunne diskutere, treffe andre dansere og for å få med seg flest mulig sosiale arrangementer. For informasjon om tid og sted for kursene, se kursplanen.

Levert av IdrettenOnline