Zouk, som betyr fest, er en musikk- og dansestil som kommer fra de Karibiske øyene. Brasilianerne brukte zoukrytmen til å utvikle sin egen dans, brasiliansk zouk, som har sine røtter i lambada, men med bevegelser tilpasset zoukmusikkens rytme og tempo. Mange av de eksisterende bevegelsene ville vært praktisk talt umulige å utføre til den mye raskere lambadamusikken.

Brasiliansk zouk er en vakker pardans med sensualitet, rytme og lidenskap. Den er flott å se på og det er en fantastisk følelse å danse
den. Zouk danses til mange ulike typer musikk, som zouk/kizomba,
r&b, dubstep og pop. Zouk har etter hvert blitt svært populær
internasjonalt og er i vekst også i Oslo.

Nivå 1: Nybegynner 
På kurset lærer du grunnleggende teknikk, rytmeforståelse, grunnsteg og grunnelementer i dansen. Kurset går over ett semester og det anbefales å repetere kurset minst en gang før man går over til Zouk 2, eventuelt repetere kurset parallelt med Zouk 2.
Nivå 2: Videregående 
Zouk 2 er delt opp i 2A og 2B, som enten kan tas i sammenheng etter hverandre eller uavhengig av hverandre. For å delta på Zouk 2, må man allerede beherske godt de grunnleggende elementene: Basic, lateral, turns, lunge, elastic, bonus/boomerang og prison. Det anbefales å gå Zouk 1 i ett år før man går over til Zouk 2. På dette nivået vil man finpusse basics og grunnteknikk og samtidig lære mer avanserte teknikker i brasiliansk zouk.
Nivå 3: Avansert 
Dette kurset er for de aller mest erfarne zoukdanserne i Oslo. På dette kurset lærer du mer avanserte teknikker innenfor zouk. Teknikker finpusses både for førere og følgere. Du bør ha minst to års erfaring med zouk for å følge dette nivået. Dette er fordi vi jobber med såpass avanserte elementer, blant annet mer avanserte kombinasjoner med hodebevegelser, som krever at både fører og følger har tilstrekkelig teknikk og erfaring til å utføre kombinasjonene trygt. Ta kontakt med en av instruktørene om du er i tvil om du har nok erfaring til å følge kurset.

Instruktører
Nivå 1: Petter Nøding og Julia Bochegova
Nivå 2: Ingvild Gran Tørring og Omar Eikrem
Powered by: Bloc